Sunday, June 29, 2008

Παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Στοκχόλμη

Ένα οκτάχρoνο αγόρι προκάλεσε δημόσια συζήτηση στη Σουηδία, γιατί δεν κάλεσε δυο συμμαθητές του στο πάρτι των γενεθλίων του.

Το σχολείο του παιδιού ανακοίνωσε ότι ο οκτάχρονος παραβίασε τα δικαιώματα των δύο παιδιών και κατήγγειλε το γεγονός στο σουηδικό Κοινοβούλιο.

Το σχολείο, που βρίσκεται στην πόλη Λουντ, υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που διανεμήθηκαν οι προσκλήσεις εντός των σχολικών εγκαταστάσεων τότε δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις.

Ο πατέρας του οκτάχρονου αγοριού κατέθεσε έγγραφη απολογία μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της περιφέρειας. Στην απολογία αναφέρεται ότι τα δύο παιδιά δεν κλήθηκαν στο πάρτι από τον γιο του, γιατί το ένα δεν είχε καλέσει και εκείνο στο πάρτι του τον οκτάχρονο και με τον άλλο είχαν φιλονικήσει.

Το οκτάχρονο αγόρι μοίρασε τις προσκλήσεις κατά τη διάρκεια του μαθήματος αλλά μόλις ο δάσκαλος αντελήφθη ότι δύο από τους μαθητές δεν είχαν πάρει πρόσκληση τις κατάσχεσε στο σύνολό τους.

"Ο γιος μου στενοχωρήθηκε πάρα πολύ", δήλωσε ο πατέρας στην εφημερίδα Sydsvenskan. "Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κατάσχει την περιουσία κάποιου άλλου με τέτοιο τρόπο, είναι σαν να κατάσχεις την προσωπική αλληλογραφία κάποιου", πρόσθεσε ο πατέρας του οκτάχρονου.

Η απόφαση για το θέμα αναμένεται να ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

πηγή: in.gr


Ό,τι να 'ναι...

Σε μερικές χώρες έχουν λύσει όλα τα πρωτεύοντα προβλήματα της κοινωνίας τους και νιώθουν την ανάγκη να επινοούν καινούρια.

Μακάρι μια μέρα να ασχολείται η Βουλή μας με παιδικά πάρτυ.

Όχι, γιατί; Θα είχε πλάκα.

Σκεφτείτε τον Πολύδωρα να τσακώνεται με τον Κουλούρη γιατί ο Γιωργάκης δεν κάλεσε στο πάρτυ τον Κωστάκη (τυχαία η επιλογή των ονομάτων, οποιαδήποτε ομοιότης με πρόσωπα η γεγονότα... κλπ.)...

10 Comments:

Blogger athinovio said...

θα μας κάψει ο Θεός......

και θα έχει και δίκιο

Sunday, June 29, 2008 8:35:00 pm  
Blogger Do it yourself said...

Καλή εβδομάδα και καλό μήνα!

Έστειλα το παρακάτω e-mail στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ με κοινοποίηση στον ΟΠΑΠ:

«Παρακαλώ να κάνετε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προς τον ΟΠΑΠ για να σταματήσει το αντεργατικό (και από πολλές απόψεις χυδαίο) διαφημιστικό πρόγραμμά του, που ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ προτρέπει στην μη πληρωμή των υπερωριών του προσωπικού.»

Νομίζω ότι, αν συμφωνείτε, είναι σκόπιμο να στείλετε κι εσείς κάτι ανάλογο. Πιάνουν τόπο αυτά όταν είναι πολυάριθμα!
Τα e-mail τους είναι αντίστοιχα:
{info@inegsee.gr} και {info@opap.gr}

Διαμαρτυρηθείτε! Κάνει καλό!!!
Περισσότερα στο μπλογκ μου.

Sunday, June 29, 2008 11:15:00 pm  
Blogger Jason said...

Δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα, δεν έχω άποψη, και μου τη δίνει κιόλας όταν αφήνουν στα posts μου άσχετα comments, διαφημιστικά για τα δικά τους.
Καλή επιτυχία στο επίτευγμά σας.

Monday, June 30, 2008 2:00:00 am  
Blogger jul said...

OTI NANAI....

Monday, June 30, 2008 1:58:00 pm  
Blogger seniorita said...

χαχα,καλό!σε λίγο θα βγάλουν και νόμο ότι πρέπει να καλούνται όλα τα παιδάκια της τάξης στα πάρτυ των συμμαθητών τους..ποινή: 5 γλειφιτζούρια μείον...

Monday, June 30, 2008 3:02:00 pm  
Blogger cortlinux said...

Και γω το διάβασα και θα συμφωνήσω ότι αποτελεί ακραίο γεγονός, αν κι έχω μια υποψία ότι μπορεί τα ελληνικά ΜΜΕ να μην μας "έδωσαν" όλες τις λεπτομέριες,

Εγώ από την άλλη είχα σταμπάρει στο γυμνάσιο μία 25χρονη καθηγήτρια. Φαντάσου να την καλούσα και να μου κανε μήνυση ο σύλλογος των καθηγητών.

Monday, June 30, 2008 8:02:00 pm  
Blogger το κορίτσι που ήθελε πολλά said...

Έλεος, λες και το παιδάκι δεν έχει δικαίωμα να καλέσει όποιον θέλει στο πάρτυ του..

αλλά πράγματι, αυτό ας ήταν μόνο το πρόβλημα και θα μασταν όλοι ευτυχισμένοι (εκτός απ τα παιδάκια που θα είχαν γενέθλια κάθε μέρα =Ρ)

Monday, June 30, 2008 10:11:00 pm  
Blogger Λυδία said...

Μακάρι να ήταν όλα μας τα προβλήματα τέτοια.. :P
Καλησπέρες..

Tuesday, July 01, 2008 3:06:00 pm  
Blogger Jason said...

Το είχα γράψει και αλλού, ξεκινάμε ορμώμενοι από ευγενή αισθήματα και ιδεολογίες και καταλήγουμε σε απίστευτες υπερβολές. Ακριβώς όταν έχουμε λύσει πιο βασικά προβλήματα και καταλήγουμε να ανάγουμε τα δευτερεύοντα σε πρωτεύοντα, έχοντας χάσει πια και το μέτρο σχετικά με το τι είναι τελικά πρόβλημα.

Έχω κάτι φίλες που παίρνουν τώρα πτυχίο νηπιαγωγών και μου λένε ότι πλέον τους αναφέρεται ρητά ότι η νέα προσέγγιση είναι αυτή, ή θα μοιραστούν προσκλήσεις σε όλους ή δε θα μοιραστούν καθόλου, το σχολείο είναι δημόσιος χώρος και δεν αφήνουμε εκεί κανέναν να επιδοθεί σε οτιδήποτε είναι ή τέλος πάντων μπορεί να θεωρηθεί ρατσιστικό ή προσβλητικό. Όποιος θέλει να καλέσει μόνο κάποια παιδάκια, να το κάνει ιδιαιτέρως, το σχολείο δε θέλει και δεν πρέπει να εμπλέκεται σε αυτά.

Τι να πω...

Tuesday, July 01, 2008 8:10:00 pm  
Blogger kiara said...

Με βλέπω στη φυλακή και σύντομα!:P

Wednesday, July 02, 2008 8:49:00 am  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home