Thursday, May 05, 2011

Μαμά, να πάρουμε έναν Πιλάβιο;

Γράφοντας την προηγούμενη φορά για τον Watson, ούτε που φανταζόμουν (και κακώς, ίσως) αυτό που τελικά είδαμε να συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας λίγες μέρες μετά, στην Πάτρα: ένα συνολάκι από “αναρχικούς” διέκοψε την ομιλία με συνθήματα, πετώντας φυλλάδια που έλεγαν ότι το άσυλο δεν είναι για ρατσιστές (λες και είναι δικό τους και αποφασίζουν σε ποιον θα το δανείσουν και σε ποιον όχι) κι ένας μπαχαλάκος πετάχτηκε στη σκηνή κινούμενος με απειλητικές διαθέσεις προς τον 82χρονο γέρο, στέλνοντας τελικά στο νοσοκομείο δύο ανθρώπους από αυτούς που χτύπησε με το ρόπαλό του.
Είναι κλασικό είδος Έλληνα ο Νεάντερταλ. Είναι αυτός που έχει δύο πράγματα: πρώτον, δίκιο, και δεύτερον, ρόπαλο.
Κι αν στην ομιλία του Watson πήδηξε στη σκηνή μόνο ένας, στον τελικό του Κυπέλλου πάντως δεν είχαμε παράπονο, χιλιάδες συγγενείς του παραπάνω homo neanderthalensis έκαναν αισθητή την παρουσία τους, φέρνοντας σε αμηχανία τους αγορασμένους δημοσιογράφους που χρόνια τώρα επιμένουν να μας πείσουν ότι πρόκειται για 10-20 “γνωστούς-άγνωστους”, καθώς και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, ο οποίος πρότεινε ρηξικέλευθα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.
Μια άλλη κατηγορία Ελλήνων, λοιπόν, είναι οι Πιλάβιοι. Είναι αυτοί που είναι ιθύνοντες χωρίς να είναι υπεύθυνοι.
Και επειδή στην Ελλάδα κανείς δε φταίει, ευτυχώς υπάρχουν τουλάχιστον και κάποια άγρυπνα μάτια και μυαλά που καραδοκούν ώστε να επιρρίπτουν πάντα τις ευθύνες στις σωστές κατευθύνσεις. Σήμερα, κάποιος Θανάσης Λεκάτης ανακάλυψε τον εχθρό του λαού: “Τα «τουίτ» έχουν ένα ρόλο: Την ποδηγέτηση, τον έλεγχο από αυτούς που κατέχουν το δίκτυο και τις μηχανές.”. Πρόκειται ασφαλώς για μια διαπίστωση μεστή πολιτικών και κοινωνικών νοημάτων, σε απόλυτη αναλογία με τις φράσεις: “να προσέχετε εκεί που θα πάτε μ’ αυτά τα «τουίτερ» που σας ρίχνουν στα ποτά σας” και “να, αυτά τα «τουίτερ» τρώτε εκεί έξω και δεν τρώτε το φαΐ σας μετά”.
Μια τρίτη κατηγορία Ελλήνων είναι οι Ριζοσπάστες. Είναι αυτοί που μαθαίνουν τρία πράγματα στη ζωή τους κι όλα τα υπόλοιπα είναι εχθροί και συνωμοσίες.
Υπάρχουν δεκάδες άλλες εξίσου χαριτωμένες κατηγορίες Ελλήνων. Θα υπάρχουν και σε άλλες χώρες τέτοιοι, αλλά οι Έλληνες είμαστε ξεχωριστοί: δεν είναι ο ένας που δυσφημίζει τους δέκα, είναι οι εννιά. Και όλα μας τα προβλήματα από εκεί ξεκινάνε, από το ότι είμαστε ΚΩΛΟΦΑΡΑ. Δυστυχώς, έχουν πεθάνει πια οι Αριστοτέληδες και οι Πλάτωνες εδώ και πολλά χρόνια - σήμερα ζούνε οι Πιλάβιοι και οι Λεκάτηδες, κι αυτοί ίσως να ‘ναι και οι καλύτεροι ανάμεσα σε εκείνους τους εννιά που δυσφημίζουν τους δέκα.

6 Comments:

Blogger zVyk said...

τρομακτικό.

Sunday, May 08, 2011 9:16:00 pm  
Blogger Marina said...

Μια φορά και ένα καιρό πέθανε ένας σιχαμερός στυγερός δολοφόνος και πήγε κατευθείαν στη Κόλαση. Ο Διάβολος ε΄ξέτασε το cv του και του είπε ότι θα τον κάνει αρχι-βοηθό του. Του έδειξε το χώρο της Κόλασης που ήταν γεμάτος καζάνια που κόχλαζαν..και τελικά τον έβαλε να προσέχει το καζάνι με τους Γερμανούς. Σε 2 μέρες ο δολοφόνος πήγε στο Διάβολο και του παραπονέθηκε ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει με τους Γερμανούς γιατί άμα πεί κάποιος κάτι, πετάγονται όλοι μαζί έξω και άντε πιάστους. Πολύ τον κούρασαν..έτσι ζήτησε άλλο καζάνι.
Τον έβαλε ο διάβολος στο καζάνι με τους Ιταλούς..Μετά απο μία εβδομάδα ο δολοφόνος πάλι εμφανίσθηκε αδυνατισμένος, σκελετός σωστός..απο το κόπο, ζητώντας να του δωθεί άλλο καζάνι γιατί οι Ιταλοί θα τον πεθάνουν. Λέει κάτι ο ένας και τρέχουν κάποιοι απο εδώ, κάποιοι απο εκεί, μερικοί μέσα μερικοί έξω..τρελλάθηκε στο τρέξιμο..δεν αντέχει άλλο.
Τελικά ο Διάβολος τον έβαλε στο καζάνι με τους Ελληνες. Πέρασε 1 εβδομάδα, 1 μήνας, 3 μήνες, 6 μήνες κανένα παράπονο. Πήγε λοιπόν να δεί τον προστατευόμενό του πώς περνάει με τους Ελληνες. Τον βρήκε παχουλό, ξάπλα σε μία σαιζ λονγκ, με διάφορες διαβολο-γκομενίτσες να τον περιποιούνται.. "τι έκανες με τους Ελληνες" τον ρωτησε ο Διάβολος. "Αυτή είναι ζωή!" του απάντησε. "Αμα κάποιος Ελληνας κάνει πως βγαίνει έξω ή και εξεγερθεί, πέφτουν οι άλλοι επάνω του και τον τραβάνε πάλι μέσα. Ετσι εγώ δεν κάνω τίποτα".

Συμπέρασμα: Ο χειρότερος εχθρός του Ελληνα είναι οι υπόλοιποι Ελληνες. Για αυτό δεν θα πάμε ποτέ μπροστά.

Thursday, May 12, 2011 6:01:00 pm  
Blogger Jason said...

Το ίδιο ισχύει και εδώ, Μαρίνα δυστυχώς έχασα το ωραίο σου σχόλιο. :(

Saturday, May 14, 2011 9:33:00 am  
Anonymous Anonymous said...

Ειδικά για το πρώτο με τους "αναρχικούς" είχα τσατιστεί περισσότερο. στα φόρουμ κτλ απλά έφαγαν γερό κράξιμο για αυτή την καθαρά φασιστική και τραμπούκικη κίνηση. και μάλιστα ήταν τόσο κόπανοι που τα έβαλαν και με την γενετική ως μέσω εκφασισμού της κοινωνίας. Το αλφάδι φαντάζομαι θα το έχουν για να υποδηλώνουν τα Ανεγκέφαλος και Άσχετος.

Tuesday, May 17, 2011 11:06:00 am  
Blogger Jason said...

Το πρώτο με τους αναρχικούς ήταν πραγματικά απίστευτο σοκ όταν συνέβη, το δεύτερο με τον τελικό του Κυπέλλου είναι κάτι το σύνηθες, το τρίτο με το τουίτερ ήταν απλώς για γέλια. Εγώ που δεν ασχολούμαι μα τουίτερ κλπ. ποτέ, εκείνη τη μέρα έμπαινα κάθε τρεις και λίγο και διάβαζα σχόλια, έπεφτε ατέλειωτο γέλιο.

Tuesday, May 17, 2011 12:48:00 pm  
Blogger Jason said...

Τσουπ, επανεμφανίστηκε και εδώ το ωραίο σχόλιο της Μαρίνας! :)

Sunday, May 22, 2011 3:56:00 pm  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home