Monday, June 05, 2006

Ανατομία μιας χαμένης γενιάς

(Αυτό ήταν η αφορμή.
Αφορμές, βέβαια, θα μπορούσε να βρει πάρα πολλές ο οποιοσδήποτε. Δε βρίσκει όμως. Τουλάχιστον όχι ο οποιοσδήποτε.
Μα δε θέλει να το σκεφτεί. Δεν τον απασχολεί ρε παιδί μου. Δεν τον νοιάζει.
Αυτό είναι και το όλο θέμα, έτσι κι αλλιώς. Ότι ο κόσμος δε θέλει να σκεφτεί. Από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα και να που εκεί καταλήγει.)
Στη βιολογία λένε ότι ο φαινότυπος αποτελείται από το γονότυπο και τα επίκτητα χαρακτηριστικά.
Στην ψυχολογία λένε ότι η προσωπικότητα διαμορφώνεται από το χαρακτήρα και τα βιώματα.
Στην κοινωνιολογία λένε ότι η γενιά μας δεν έχει προσωπικότητα... Είναι ανύπαρκτη.
Και έτσι είναι. Το έχω ζήσει και το ζω καθημερινά. Και με στεναχωρεί. Αλλά έτσι είναι.
Ποιος είναι λοιπόν ο φαινότυπος της γενιάς μας...;
Είμαστε η γενιά που ξοδεύει τα χρήματά της σε ρούχα και σε παπούτσια, είτε τα χρήματα αυτά είναι λίγα, είτε πολλά. Είμαστε η γενιά που μεγάλωσε ξοδεύοντας λεφτά σε λογότυπα.
Είμαστε η γενιά που βάζει τα ακριβότερα της κουστούμια και φορέματα για να πάει στα μπουζούκια να "τα σπάσει", απολαμβάνοντας σε ρυθμούς βλαχο-μπαρόκ άσματα που αφορούν άπιστους γκόμενους. Είμαστε επίσης η γενιά που βρίζει με τόσο πάθος "την πουτάνα τη ζωή που μου χρεώσανε", λες και έχει ζήσει τόσο πολύ την άδικη και τη σκληρή πλευρά της ζωής που έχουν ζήσει ή και ζουν άλλοι και άλλοι, ενώ την ίδια ώρα χαλάει απίστευτα χρήματα σε λουλούδια και σε σφηνάκια, σε αέρα δηλαδή - λεφτά τα οποία άλλοι, αλλού, ούτε που έχουν ονειρευτεί ποτέ.
Είμαστε η γενιά που ξημεροβραδιάζεται στα γυμναστήρια, χωρίς να έχει ανοίξει ποτέ μισό βιβλίο να διαβάσει. Να το ανοίξει, έστω. Και άμα βαρεθεί, ας το αφήσει.
Είμαστε η γενιά που περιμένει να τελειώσει το σχολείο για να μπει σε μία σχολή (συνήθως δεν έχει σημασία σε ποια, απλώς να μπει σε μία σχολή) και να αρχίσει να κωλοβαράει.
Είμαστε η γενιά που δεν έχει ιδέα από πολιτική και που ψηφίζει στις φοιτητικές εκλογές με βάση το κόμμα που ψηφίζει ο μπαμπάς, με βάση το συμφέρον, με βάση τους φίλους και με βάση τις εκδηλώσεις στα κλαμπ και τις εκδρομές. Άντε και τις σημειώσεις. Είμαστε η γενιά που εκλέγει συντηρητική παράταξη στις φοιτητικές εκλογές. Είμαστε η γενιά που δε διαμαρτύρεται για τίποτα. Γιατί δεν καταλαβαίνει τίποτα. Γιατί δεν ξέρει που παν τα τέσσερα.
Και ξαφνικά...
Είμαστε η γενιά των καταλήψεων.
Γιατί κάποιοι της είπαν ότι πάνε να της στερήσουν το βασικότερο δικαίωμα της. Το δικαίωμα στην τεμπελιά. Το δικαίωμα του να πληρώνει ο μπαμπάς και να τα τρως σε καφέδες.
Είναι κρίμα. Είναι κρίμα να ανήκω σ' αυτήν τη γενιά. Δε με εκφράζει καταρχάς. Τη βρίσκω ψεύτικη. Είναι η γενιά της βιτρίνας και του καθρέφτη. Η γενιά του 'φαίνεσθαι' και όχι του 'είναι'. Και, παράλληλα, είναι μια γενιά εντελώς χύμα. Που δε φαίνεται να την απασχολεί τίποτα το λιγότερο επιφανειακό.
Είναι κρίμα να συνειδητοποιείς ότι δε σε εκφράζει η γενιά σου. Ή και η εποχή σου ολόκληρη.
Γιατί, τελικά, καταλαβαίνει κανείς πως όλα αυτά είναι φυσικά. Δε φταίμε εμείς. Η εποχή φταίει.
Είπαμε: Η προσωπικότητα διαμορφώνεται από το χαρακτήρα και τα βιώματα. Δεν έχουμε έντονα βιώματα.
Δε μεγαλώσαμε μέσα στις αναταραχές και την αναζήτηση. Μεγαλώσαμε με κεκτημένα άλλων γενεών. Σε ένα περιβάλλον ασφαλές και ήσυχο.
Είπαμε: Ο φαινότυπος αποτελείται από το γονότυπο και τα επίκτητα χαρακτηριστικά. Τα επίκτητά μας χαρακτηριστικά είναι fake.
Δε μεγαλώσαμε με πείνα. Με βαρεμάρα μεγαλώσαμε. Μεγαλώσαμε μέσα στον κορεσμό της καταναλωτικής κοινωνίας.
Κι αυτό, βέβαια, με τη σειρά του, είναι φυσικό. Δεν τη δημιούργησε κανείς αυτήν την κοινωνία. Δεν οφείλεται σε κάποια μοχθηρή πλουτοκρατική συνομωσία. Ήταν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Η φυσική ροή της ιστορίας. Αλλά έτσι είναι.
Δεν κατηγορώ κανέναν. Λυπάμαι μόνο. Θα ήθελα να είχα ζήσει άλλες εποχές. Πιο έντονες. Εποχές διεκδικήσεων και αγώνων. Περασμένες ασπρόμαυρες εποχές. Ή πολυδιάστατες μελλοντικές εποχές. Όχι τώρα όμως.
Αυτή είναι η εποχή των φλούφληδων. Δεν ταιριάζω εδώ.
Μπορεί να ακούγομαι σα γέρος. Η πλάκα είναι ότι έτσι νιώθω.
Και φυσικά θα βρεθούν πολλοί να πουν ότι δεν είναι όλος ο κόσμος έτσι. Εννοείται πως όχι. Εγώ μιλάω για την εικόνα που μου βγάζει το σύνολο.
Όπως επίσης θα βρεθούν πολλοί να πουν ότι όλες οι γενιές ήταν σε ένα βαθμό έτσι κλπ. κλπ.. Δεν αμφιβάλλω. Αλλοίμονο αν δεν ήταν, σε ένα βαθμό. Αλλά όχι κι έτσι πια.
Ντρέπομαι...

24 Comments:

Blogger exilio said...

Καλημέρα

Καταρχάς να σου πω ότι μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις.Συμφωνώ με τις απόψεις σου...δυστυχώς και εγώ αυτό διαπιστώνω καθημερινά με μια απλή ματιά γύρω μου..σε φίλους,γνωστούς..γενικά..σε παιδιά της ηλικίας μας.

Όσο για τις εξεταστικές..είμαι και εγώ ολίγοντι..εκνευρισμένη.Να δείς που στο τέλος τα μέτρα θα εφαρμοσθούν και δε θα μιλάει κανένας..
..τι να πείς έτσι γίνεται πάντα..

Tuesday, June 06, 2006 6:29:00 am  
Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

Eιμαστε η γεννια που ειναι συσμιβασμενη με τη μετριοτητα...

Tuesday, June 06, 2006 9:54:00 am  
Blogger maika said...

έχεις έναν υπέροχο εαυτό και να τον προσέχεις γιατί σπανίζει...
Προχώρα εσύ πιο μπροστά απο τους υπόλοιπους και που ξέρεις... μπορεί να σε ακολουθήσουν κι άλλοι.

Tuesday, June 06, 2006 10:03:00 am  
Blogger apousia said...

Γεια σου jason!
Είσαι κι εσύ ένα τμήμα αυτής της γενιάς όμως,κι αυτό είναι το παρήγορο!
Κι αν ακόμα είσαι η εξαίρεση που δεν κάνει άλλο από το να επιβεβαιώνει τον κανόνα,πάλι δεν πειράζει..
Την αλλαγή στον ρου των γεγονότων,πάντα οι μειοψηφίες,πάντα οι εξάιρέσεις είναι που την έφεραν.
Όσο κάτι ανθίσταται,όσο κάτι επιμένει,πάντα υπάρχει ελπίδα!

Tuesday, June 06, 2006 11:47:00 am  
Anonymous Anonymous said...

κι εγώ συμφωνώ με όσα λες. εκτός από ένα. δεν κατηγορείς κανέναν; δεν έχει ευθύνη κανείς για όλα αυτά; Φταίμε όλοι. Και λίγο παραπάνω όσοι το καταλαβαίνουμε αυτό.

Tuesday, June 06, 2006 12:37:00 pm  
Blogger Jason said...

Ίσως.
Αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.
Εννοούσα πως δεν κατηγορώ κανέναν σε αυτό το κείμενο. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός του. Ήταν απλώς να εκφράσω κάποιες λυπηρές διαπιστώσεις.

Tuesday, June 06, 2006 12:47:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

και δεν έχεις άδικο. είναι σημαντικό να βλέπεις ότι τέτοιες διαπιστώσεις μοιράζονται και άλλοι. Ισως έχω κολλήσει λίγο και με την ιστορία του Αλεξ που οι παράγοντες της τοπικής κοινωνίας λένε ότι λίγο έως πολύ δεν φταίει κανείς για ότι έγινε - δεν είναι αυτό λέει δείγμα της κοινωνίας, δεν φταίνε τα παιδιά, δεν φταίει κανείς στην τελική..- anyway.... το στόμα μας να μην το κλείνουμε, και τα μάτια μας να τα χουμε 14!

Tuesday, June 06, 2006 12:56:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

Είμαστε η μεταβατική γενιά.

Η γενιά στο κενό μεσοδιάστημα μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος.

Αναζητάμε την κοινωνικοπολιτική μας ταυτότητα, μετέωροι, χωρίς μπούσουλα.

Απορρίψαμε αρχές, ήθη, ιδανικά, όχι για να τα αντικαταστήσουμε με καινούργια, παρά μόνο για να τα απορρίψουμε.

Η επανάσταση για την επανάσταση. Χωρίς σκοπό. Με σημαία μας την αντίδραση και την απάθεια.

Ξεκινήσαμε ανάποδα. Τουλάχιστον ας ελπίσουμε πως δεν είναι ακόμα αργά για να ορίσουμε οικουμενικούς στόχους...

Την καλησπέρα μου.

Tuesday, June 06, 2006 1:45:00 pm  
Blogger Jason said...

In Silence said...
Η επανάσταση για την επανάσταση. Χωρίς σκοπό. Με σημαία μας την αντίδραση και την απάθεια.

Ο ορισμός του punk!
Ήθελα κι αυτό να το γράψω και το ξέχασα. Είμαστε η γενιά που δεν έχει να επιδείξει τίποτα πιο επαναστατικό στη μουσική από την punk. Η εποχή που πέθανε το ροκ.

Tuesday, June 06, 2006 2:14:00 pm  
Blogger Φώτης Καλαμαντής said...

Jason said:
Είμαστε η γενιά που....
Είμαστε η γενιά που...
Είμαστε η γενιά που...


Συμφωνώ.
Αλλά ΓΙΑΤΙ?????

Tuesday, June 06, 2006 2:53:00 pm  
Blogger Jason said...

Είπαμε γιατί.

"Γιατί, τελικά, καταλαβαίνει κανείς πως όλα αυτά είναι φυσικά. Δε φταίμε εμείς. Η εποχή φταίει.Είπαμε: Η προσωπικότητα διαμορφώνεται από το χαρακτήρα και τα βιώματα. Δεν έχουμε έντονα βιώματα.Δε μεγαλώσαμε μέσα στις αναταραχές και την αναζήτηση. Μεγαλώσαμε με κεκτημένα άλλων γενεών. Σε ένα περιβάλλον ασφαλές και ήσυχο.Είπαμε: Ο φαινότυπος αποτελείται από το γονότυπο και τα επίκτητα χαρακτηριστικά. Τα επίκτητά μας χαρακτηριστικά είναι fake.Δε μεγαλώσαμε με πείνα. Με βαρεμάρα μεγαλώσαμε. Μεγαλώσαμε μέσα στον κορεσμό της καταναλωτικής κοινωνίας.Κι αυτό, βέβαια, με τη σειρά του, είναι φυσικό. Δεν τη δημιούργησε κανείς αυτήν την κοινωνία. Δεν οφείλεται σε κάποια μοχθηρή πλουτοκρατική συνομωσία. Ήταν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Η φυσική ροή της ιστορίας. Αλλά έτσι είναι."

Tuesday, June 06, 2006 3:08:00 pm  
Blogger Φώτης Καλαμαντής said...

Άρα. αγαπητέ Jason, ΔΕΝ είπαμε γιατί, ΤΩΡΑ το λέμε :-)
Στο φιλόξενο αυτό χώρο λοιπόν παραθέτω και μια "αιρετική" άποψη...

μήπως είναι κι έτσι?

... Όμως μελαγχολικά παρατηρούσε οτι κανένας απ’ τους νεαρούς δεν είχε λίγο παραπάνω περιεχόμενο, ή κάποιο πιό προχωρημένο ενδιαφέρον. Στο αυτοκίνητο με το Μάκη και το Θανάση άκουγαν ραδιόφωνο κάτι σταθμούς που έπαιζαν τα σουξεδάκια μόνο, ο Μάκης τους είχε κουμπωμένους όλους και τα χαζοτράγουδα τα ’ξεραν απ’ έξω κι οι δυό. Από την άλλη πάλι σκεφτόταν ότι δεν είχε νόημα να το βλέπει έτσι, millennium είναι, έλεγε μέσα του, τα πράγματα αλλάζουν δραματικά, αφού πάμε σε μια νέα μορφή των πραγμάτων, τα ’βλεπε ο Βασίλης πώς άλλαζαν όλα, σε κάποιο βαθμό του άρεσε κιόλας η τροπή που έπαιρναν τα πράγματα, που ήταν πιο φιλελεύθερα, λιγότερο ψυχαναγκασμένα, χωρίς εκείνα τα παλιά «υψηλά καθήκοντα» και «ηθικά χρέη», μήπως αυτή δεν ήταν μια μορφή ελευθερίας, μια νίκη κερδισμένη για τις κοινωνίες μέσα από τα άγχη και τις ανησυχίες του παρελθόντος; Τι δηλαδή, είναι το άγχος αυτοσκοπός; Έπρεπε για πάντα να σέρνονται οι πιτσιρικάδες στις ξεπεσμένες καφετέριες μυξοκλαίγοντας για τον εκφυλισμό της κοινωνικής συνοχής, την απο-πολιτικοποίηση και την αντιπνευματικότητα της εποχής; Κατάληγε ότι δεν υπήρχε νόημα στην επανάληψη εκείνου του μοντέλου του παλιού, που έζησε ο ίδιος, αλλά αισθανόταν και κερδισμένος που το ’χε ζήσει, αφού έτσι είχε μια αίσθηση ιστορικότητας για την Ελληνική κοινωνία τα τελευταία τριάντα χρόνια. Είχε ξοδέψει δυό τρείς δεκαετίες, αλλά είχε κερδίσει τη μεγάλη εικόνα, έτσι πίστευε και του άρεσε, γιατί τον βοηθούσε να τοποθετηθεί στον κόσμο με γνώση κι όχι με διαίσθηση…
Από την άλλη πάλι, έλεος! Όχι άλλη Άννα Βίσση!

Ή μήπως είναι έτσι?

...κάτι πιτσιρικάδες, που οι πιο στόκοι νομίζουν ότι η αριστερά είναι ο Σημίτης και οι πιο ψαγμένοι πιστεύουν ότι την επανάσταση θα την ξεκινήσει η Μαντόνα επειδή έτσι είπε στη συναυλία του Live-8! Τους βαρέθηκα... Πήγα να τους παρατηρήσω σαν εξερευνητής και τους βαρέθηκα, είναι τόσο πληκτικά απλοί, τόσο απελπιστικά προβλέψιμοι, τι να παρατηρήσω; Καλύτεροι είναι οι μαλάκες οι πατεράδες τους που πωρώνονται με τον Τράγκα και τον Κακαουνάκη ελπίζοντας μάταια σε μια αναγέννηση κάποιου αόριστου ιδεολογικού οράματος, συγκεκχυμένου και ασυνάρτητου, αλλά ανθρωπιστικού άμα το σκεφτείς, στη ρίζα του! Οι γιοί τους; Α! Αυτοί όχι! είναι πρακτικοί αυτοί! Απλοϊκά ανθρωπάκια δύο διαστάσεων, αξιοθρήνητες χαλκομανίες με τόσο χαρακτήρα όσο έχουν οι φιγούρες των βιντογκέϊμ που ο προγραμματιστής έχει ορίσει να ουρλιάζουν όταν ματώνουν και να γελάνε όταν τους γαργαλάνε...

Tuesday, June 06, 2006 3:23:00 pm  
Blogger Jason said...

Καταρχάς ΔΕΝ τα λέμε τώρα, τα ΕΙΠΑΜΕ και μέσα στο κείμενο.

Πολύ ενδιαφέρον το σχόλιό σου.

"...αισθανόταν και κερδισμένος που το ’χε ζήσει, αφού έτσι είχε μια αίσθηση ιστορικότητας για την Ελληνική κοινωνία τα τελευταία τριάντα χρόνια."

Αυτό μου λείπει. Που δεν το έχω ζήσει και που δεν το έχει ζήσει κανείς μας. Είναι ωραίο που τα πράγματα είναι πια "πιο φιλελεύθερα, λιγότερο ψυχαναγκασμένα". Αλλά είναι ωραίο επειδή οφείλεται σε "μια νίκη κερδισμένη για τις κοινωνίες μέσα από τα άγχη και τις ανησυχίες του παρελθόντος". Όταν κανείς δεν έχει ζήσει όμως αυτό το παρελθόν και, σε μεγάλο βαθμό, το αγνοεί, όταν μεγαλώνει κανείς χωρίς να έχει ιδέα για τους αγώνες που του εξασφάλισαν το δικαίωμα στην ελευθερία, οποιασδήποτε μορφής, τότε δεν καταλαβαίνει την αξία της. Τα δικαιώματα έχουν μεγαλύτερη αξία όταν ξέρεις πώς είναι κεκτημένα.
Αλλιώς, βγαίνει μια γενιά όπως την περιγράφεις στο δεύτερο μισό του comment σου. Που είναι όντως μια πολύ αληθινή περιγραφή της πραγματικότητας.

Tuesday, June 06, 2006 3:38:00 pm  
Blogger Φώτης Καλαμαντής said...

Ευχαριστώ φίλε Jason.
Έχουμε συνεννοηθεί...
Είχαμε συνεννοηθεί από πριν δηλαδή. τα comments μου δεν τα έγραψα επιτόπου, αποσπάσματα από το GAME OVER είναι.
Που σημαίνει "ήμασταν μαζί" όταν το έγραφα!
Θα τα λέμε...

Tuesday, June 06, 2006 3:53:00 pm  
Blogger αθεόφοβος said...

Έχοντας εισχωρήσει στο χώρο των blog εδώ και ένα μήνα μόνο, έχω έκτοτε ένα αίσθημα ευφορίας από αυτά που διαβάζω από πολλούς.
Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με προβληματισμούς, ευαισθησίες, χιούμορ,ποίηση.
Γι’αυτό διάβασα με ιδιαίτερη συγκίνηση το κείμενο σου που αν είχα την ίδια ηλικία με σένα το ίδιο θα έγραφα.
Ανήκοντας όμως σε μια γενιά παλιότερη ένα πράγμα έχω να πώ:
δεν υπάρχουν καλύτερες η χειρότερες γενιές ,απλά η κάθε γενιά είναι διαφορετική και δεν μπορεί να εκτιμήσει αυτά που έχει.
Γράφεις ότι- ξοδεύεις λεφτά σε λογότυπα –ναι, και καλά κάνεις, είναι καλύτερα να μην είχες;
Γράφεις –δεν έχουμε έντονα βιώματα- καλύτερα, θα ήθελες να είσαι νεκρός στο Πολυτεχνείο ,η από αύρα ,η από σφαίρα σε διαδήλωση….
Γράφεις –είμαστε η γενιά που δεν έχει ιδέα από πολιτική-καλύτερα ,από το να είσαι σε ένα χωριό η μια συνοικία που να μην μιλούν οι μισοί στους άλλους μισούς
Γράφεις θα ήθελα να ζω σε εποχές διεκδικήσεων και αγώνων.
Δεν υπάρχει εποχή που να μην έχει διεκδικήσεις και αγώνες .Απλά η κάθε γενιά προχωράει στα πιο πέρα από αυτά που πέτυχε η προηγούμενη.
Σε ένα διαφωνούμε πλήρως .Το ροκ ΔΕΝ πέθανε;

Tuesday, June 06, 2006 5:29:00 pm  
Blogger Jason said...

Ζωντανό πάντως δεν είναι... Ή, τέλος πάντων, δεν εκφράζει αυτά που εξέφραζε κάποτε και δε σημαίνει τόσο πολλά.
Όσο για τα υπόλοιπα, υποθέτω πως έχεις δίκιο. Δεν παύω, όμως, να τα αισθάνομαι τα πτάγματα έτσι όπως τα έγραψα.

Wednesday, June 07, 2006 1:25:00 am  
Blogger ralou said...

Αχ jason!
Να αυτά γράφεις και αρχιζω να ελπίζω ότι η γενιά σας δεν είναι τελείως χαμένη!
Γιατί δεν είναι απλά ότι αυτή έχει απενοχοποιήσει τα πάντα.
Είναι ότι τα έχει ρίξει σε ενα μεγάλο κουβά, τα έχι λιώσει και ανακατέψει, τα εχει μεταλλάξει και τα καταναλώνει συστηματικά!
Και το χειρότερο είναι ότι δεν παίρνει πρέφα ότι της συμβαίνει αυτό!

Νασαι καλά!

Wednesday, June 07, 2006 11:06:00 am  
Blogger Jason said...

ΥΓ: Καταπληκτικό το σχετικό post του azrael...

Wednesday, June 07, 2006 5:58:00 pm  
Blogger azrael said...

Jason , χωρίς διάθεση κολακείας , το δικό σου ποστ ήταν το καταπληκτικό.

Το δικό μου ήταν απλά σατιρικό...

Wednesday, June 07, 2006 6:07:00 pm  
Blogger Alexandra said...

Έτσι λέγανε και για τη γενιά μου και για την προηγούμενη...

Υπάρχει πάντοτε η τάση από τους μεγαλύτερους, γηραιότερους, συντηρητικότερους, να εξιδανικεύουν το παρελθόν και να απορρίπτουν το παρόν (και βέβαια τους εκπροσώπους τους).

Σίγουρα υπάρχει επιφάνεια (σε όλα τα επίπεδα), αλλά σίγουρα σκεπτόμενοι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά ακόμα και στις σκοτεινότερες στιγμές.

Α

Thursday, June 08, 2006 9:25:00 am  
Blogger Ecumene said...

Καλημερα!Ο Οld Boy ειχε γραψει και αυτο..

Οι συζητηση περι γενεων με
ενθουσιαζει!...

θα ξαναρθω...

Thursday, June 08, 2006 9:33:00 am  
Blogger Unknown said...

Ενώ οι παλαιότερες γενιές τα καταφέρανε καλά...

Με το ..."Δεν τη δημιούργησε κανείς αυτήν την κοινωνία. Δεν οφείλεται σε κάποια μοχθηρή πλουτοκρατική συνομωσία. Ήταν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων....." δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω περισσότερο. Όταν βγεις έξω για δουλειά θα δεις πόσο "φυσική" είναι η εξέλιξη που ζούμε.

Saturday, June 10, 2006 10:57:00 am  
Blogger Marina said...

Jason, το γεγονός ότι αμφισβητείς τα δεδομένα, σε κάνει σκεπτόμενο νέο. Σπάνιο δείγμα. Μήπως σε βάλουμε και στη γυάλα. Οι περισσότεροι νεο-φοιτητές σήμερα μόνο να φωνάζουν ξέρουν και να αντιδρούν ΜΗΠΩΣ και κάτι αλλάξει στη ρουτίνα της τεμπελιάς τους. Κρίμα.

Monday, June 12, 2006 5:08:00 pm  
Blogger holidays in the sun said...

εγω στενοχωριεμαι που νιωθεις ετσι...ισως απο μια οπτικη γωνια η γενια μας να φαινεται ετσι,αλλα ισως να μην ειναι αυτο.ας μην κοροιδευομαστε οι νεοι ειναι σε καθε εποχη ιδιοι.οι συνθηκες αλλαζουν συνεπως και ο τροπος που δρουν και εκφραζονται.ομως εκφραζουν τα ιδια πραγματα...κοιταξε λιγο βαθυτερα...

Monday, June 19, 2006 12:39:00 pm  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home