Tuesday, May 01, 2012

Εθισμένε...

Εγώ δεν είμαι εδώ για να σου πω τι να ψηφίσεις.
Είμαι εδώ για να σου πω τι να μην ψηφίσεις.
Να μην ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ.
Και να μην ψηφίσεις ΝΔ.
Γιατί έχεις και μια αξιοπρέπεια.
Τόσες φορές ως τώρα έκανες λάθος.
Δεν είναι κακό, όλοι κάνουμε. Ούτε είναι και καλό.
Καλό θα είναι αν αυτήν τη φορά θυμηθείς ότι δεν είσαι βλάκας.
Ό,τι και να ‘σαι.
Αν είσαι γέρος ή γριά, θυμήσου ότι σου έκοψαν τη σύνταξη για να πεθάνεις μέσα στην εξαθλίωση, σου έκοψαν τα δικά σου λεφτά, τα δουλεμένα σου λεφτά που στα είχαν κρατήσει να στα δώσουν στο τέλος, ήρθαν στο τέλος και σου είπαν ότι δεν τα έχουν, γιατί τα έφαγαν οι Άκηδες. Και στο είπαν τώρα, που ούτε να δουλέψεις πια μπορείς, ούτε να βγεις στο δρόμο να παλέψεις με τα ΜΑΤ. Λοιπόν αν ήσουν της παράταξης “ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά”, πάρε χαμπάρι ότι και το κόμμα σου δεξιά έγινε και ο λαός ξεχνά εύκολα. Κι αν ήσουν της άλλης της ολιγαρχικής, βγες στο δρόμο και κοίτα που οι λίγοι γίναν λιγότεροι και οι πολλοί φτωχοί.
Αν είσαι της γενιάς της πουλημένης, αυτής του Πολυτεχνείου και της κακής μεταπολίτευσης, φτύσε επιτέλους τον κωλογλείφτη που έχεις άκρη στην τοπική που θα σου βάλει τον ξάδερφό σου στην Ολυμπιακή, έτσι κι αλλιώς το δημόσιο πέθανε, το πέθαναν αυτοί οι γλείφτες που συντηρούσες 35 χρόνια με την ψήφο σου. Βγες απ’ τη λογική της χαμένης ψήφου, ρωτάς τι θα αλλάξει αν ψηφίσεις έναν μικρό, σου λέω δεν ξέρω, μα σε ρωτάω τι άλλαξε για καλό που ψηφίζεις τους μεγάλους, τώρα για μια φορά δοκίμασέ το κι αλλιώς να δούμε. Σώσε λιγάκι τα προσχήματα, όχι ότι η ιστορία δε θα σε κρίνει αλλιώς, αλλά μπορεί να νιώσεις εσύ καλύτερα.
Κι αν πάλι είσαι νεαρός, τότε ντροπή σου φίλε μου που αφήνεις τα πράσινα και τα μπλε παπαγαλάκια στη σχολή να σου κάνουν πλύση εγκεφάλου για να τραφείς με σημειώσεις, ξύπνα νωρίς να πας στο μάθημα να τις πάρεις μόνος σου. Αλλά πιο πολύ ντροπή σου να μη σε νοιάζει να ψαχτείς, ντροπή σου να ψηφίζεις αυτό που ψηφίζει ο μπαμπάς σου επειδή ποτέ δεν έφτασε το μυαλό σου πιο μακριά, γιατί αν κανείς δε φτάνει πιο μακριά απ’ τους προηγούμενους, τότε θα μείνουμε για πάντα στο μεσαίωνά μας. Ο μπαμπάς σου έκανε λάθος. Τόσα που σου έχει πει για την πολιτική; Όλα λάθος. Ο μπαμπάς σου κάνει λάθη. Ξύπνα.
Αυτήν την Κυριακή προσπαθήστε όλοι να αντισταθείτε στους κλέφτες στους οποίους είστε εθισμένοι. Όπως και να 'χει, έτσι που τα κάνατε, θα πεινάσετε. Τουλάχιστον ας πεινάσετε αξιοπρεπώς.
(Να μην τους βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι; Να τους βάζουμε. Θα ξαναμπούν μόνοι τους έτσι κι αλλιώς, κάτσε και θα δεις. Νομίζεις ότι δε θα βγει κυβέρνηση στις εκλογές; Χα. Χα. Πάλι θα στη φέρουν. Παρέα. Χα.)

2 Comments:

Blogger sofi-k said...

Κάθε φορά που διαβάζω αυτά που γράφεις, απλά νιώθω τόσο υπερήφανη για σένα και τον τρόπο που σκέφτεσαι!

Δυστυχώς δηλώνω απαισιόδοξη...Πιστεύω πως και σ' αυτές τις εκλογές θα δείξουμε πόσο αδύναμοι είμαστε. Αλλά παρόλα αυτά, ίσως, ίσως και να κάνω λάθος και να δείξουμε πως κάτι έχει αλλάξει, πως παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας... Άντε να δούμε...

Friday, May 04, 2012 6:24:00 pm  
Blogger Jason said...

Είδες, κάτι έχει αλλάξει τελικά.
Δυστυχώς όμως δε λείπουν τα ΜΕΓΑΛΑ αρνητικά και σ' αυτές τις εκλογές, γιατί ο κόσμος από το θυμό του δε συνειδητοποιεί πού στρέφεται...

Monday, May 07, 2012 11:04:00 am  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home